ELITDÖRREN AB

 

Till Elitdörren AB i Bankeryd, har D3 System AB i samarbete med Greiff Industrimiljö AB levererat en komplett lackeringsanläggning med en kapacitet på 160 färdigmålade dörrar per skift. Det motsvarar en dörr var 3 minut.

Anläggningen består av en primerbox, mellantorkugn, mellanslipzon, topp-coat box och eftertorkugn.

Båda sprutboxarna bygger på D3 Systems beprövade No-pump system, vilket ger en optimal urtvättning av förbisprutad färg. Boxarna är utförda i rostfritt stål, och de är båda utrustade med lackeringsroboten T1 (b+m surface systems GmbH). T1 är en robot som är utvecklad uteslutande med hänsyn till lackering, och den suveräna räckvidden ger programmeraren perfekta möjligheter för en optimal lackering.

 Wagner har levererat färgblandningsrummet och sprututrustning. Med färgbytesblocken monterade direkt på roboten, förlusten vid färgbyte minimerat! Färgbyte görs vid inmatning av ämnen, och med en cykeltid på 3 minuter gäller det att utnyttja varje sekund.

Ämnena i Bankeryd vänds horisontalt, för att kunna lägga ett så tjockt färglager som möjligt, utan att få rinningar – hela 175 μm våt lack blir det, och det är som det framgår av videon på båda sidor. Lackeringen av dörrar utgör inte längre flaskhalsen i produktionen i Bankeryd!